Login

Vårens vakreste eventyr  - Nidarosdomen 30.april 2019 kl.19.30 og 12.00

Årets tema er "Følg meg - Bygg kirke". Vi hører om disiplene som forlot fiskebåtene sine for å følge Jesus. Etter tusen år nådde kristendommen Norge og de første kirker ble bygd. 

Det er over tusen år siden Nidarosdomen ble bygd. I år markerer vi at det 150 år siden restaureringa startet etter at deler av kirka hadde ligget i ruiner etter flere kirkebranner.

Under gudstjenesten deltar Aspirantene til jente- og guttekoret, biskop Herborg, en sjonglør og en danser og 5-åringene i Asylselskapet går i prosesjon. Nesten 1000 barnehagebarn er påmeldt.

 

Vårens vakreste eventyr - Nidarosdomen onsdag 18.april kl.10.30 og kl.12.00

Aspirantene til jente- og guttekoret og biskop Herborg deltar sammen med 5-åringene i Asylselskapet. Kanskje kommer det også en klovn og noen dansere. Vi hører fortellingen om Jesus og barna. Les mer i invitasjonen.

 

Vårens vakreste eventyr - Barnehagegudstjenesten 2017

 

Dato for årets gudstjeneste er torsdag 27.april. Tema er "fargespill". Helt konkret viser det til lyset og fargene i rosevinduet i april. Glassbitene er vakre hver for seg, men det er sammensetningen av de ulike fargene som skaper den vakre helheten. Vi tenker at slik er det med oss mennesker også. Forskjellighet og mangfold beriker fellesskapet.

 

 

900 barnehagebarn i Vår Frue kirke 17.april 2013

 

Tema for gudstjenesten var "Mesteren". Biskop Tor viste hvordan Jesus, Mesteren, var en tjener ved å vaske  disiplenes føtter.

 

Jubileumsgudstjeneste 18.april 2012

 

Trondhjems Asylselskap har i april hver år, i samarbeid med Nidaros Domkirke og Vår Frue menighet, invitert til barnehagegudstjeneste i Nidarosdomen, en begivenhet som med rette blir kalt, vårens vakreste eventyr. Tusenvis av barnehagebarn har i løpet av disse 20 årene fylt katedralen med sang, lyttet til vakker orgelmusikk, vært med på dramatiseringer og fått høre spennende bibelfortellinger.

18.april ble 20 års jubileet markert med festgudstjeneste med over 1500 barn.

5-åringene i Trondhjems Asylselskap hadde som alltid en sentral rolle. De deltok i inngangsprosesjon og dramatiserte et pilegrimsfølge sammen med biskop Tor Singsås, klokker Solveig Birkeland og prest Bodil Slørdal. Prest Odd Inge Tangen fortalte om da Jesus mettet 5000 med to brød og fem fisker.

 

 

Pilegrimen

I middelalderen var Nidaros det største pilegrimsmålet i Nord Europa. Målet for vandringen var Hellige Olavs skrin. Også idag legger folk ut på pilegrimsvandring mot Nidaros. Dagens pilegrimer kan ha ulike motiver for sin vandring. Noen søker fred og forsoning, rettferdighet og solidaritet i verden. I og rundt Trondheim finnes mange pilegrimsmerker, som viser pilegrimene veien til Nidaros. I barnehagegudstjenesten fant barna i pilegrimsfølget flere pilegrimskors og lærte ulike ting på sin vandring i kirkerommet. En pilegrim hjelper og er god mot andre, var en lærdom. Pilegrimene opplever også hva det betyr å være venn med naturen og alt som lever. Til slutt fant pilegrimsfølget en rasteplass hvor de satte seg ned for å hente nye krefter. Her lærte de å dele brød med hverandre.

Festfyrverkeri

Sjonglør Kristian Wanvik lagde et helt spesielt fyrverkeri ved å sjonglere med lysende køller. Dansegruppa ved Katedralskolen og aspirantkorene til både jente- og guttekoret bidrar til å skape fest.

 

Det er trygt å gjemme seg under biskopens kappe

Jubileumsbok

Alle barnehager som deltok mottok en gave ved utgangen. En rykende fersk billedbok for barn om Domkirka, utviklet i samarbeid med Janne Eide, Visuell kommunikasjon, ble lansert denne dagen. Boka inneholder bilder av interiør og barn i Domkirka og har tekster fra Barnas Pilegrimsbønn, som Svein Ellingsen skrev på bestilling til barnehagegudstjenesten under byjubileet i 1997. Boka er tenkt som utgangspunkt for undring, refleksjon og samtale knyttet til barns opplevelser i Domkirka, som gudstjenester, englejakt eller besøk ved julekrybba, som mange barnehager deltar på, eller som utgangspunkt for en oppdagelsesferd for barn og voksne i kirkerommet.

 

 

 

 

Fra kurskveld i Byåsen kirke 28.februar 2012

for alle ansatte i Trondhjems Asylselskaps barnehager med tema formidling av barnehagens kristne innhold

Vi startet med julevandring i barnehagens uteområde.

Forteller Tove tar oss med til Betlehemsmarkene

Hyrdene

ved

bålet

 

Englesang 

 

I stallen 

 

Synnøve forteller om skapelsn ved hjelp av flanellograf

 

Ildrid holder magisk samlingstund om Jesus som stiller stormen 

 

 Maja viser frem Lademoen

barnehages påskelandskap

og forteller om Palmesøndag

 

 

Nettstedet er utviklet avInBusiness AS